RETREATS

Kursuscenter Skovridergården tilbyder retreats i grupper eller individuelt med tilbagetrækning i kortere eller længere tid. Det er en unik mulighed for en fordybet meditativ praksis, hvor stilheden kan indfinde sig gennem en dybere kontakt med din indre kerne af lys. Naturens skønhed og stilhed vil understøtte processen, ligesom energien fra Vemmetofte Kloster i nærheden er tilstede som en historisk bønsdimension. Forandringsprocesser løftes lettere op i et højere bevidsthedslag.

Udviklingsprocesser er en helhed, hvor kroppen er en vigtig del. Der er mulighed for at vandre og for cykelture i de smukke omgivelser og badning i havet nær ved, hvor havluftens intense pranaenergi kan fylde din krop, din aura og dit sind.

På kursuscenter Skovridergården er der i 2024 retrætekurser i Pinsen, i Sommerferien og i Høsten. Der vil her være yoga og fysiske øvelser, meditation, bl.a. i naturen og kreativ udfoldelse med en lang frokostpause til badning, gåture og hvile.


PINSERETREAT

Sommerlys og indre skønhed

17.- 19. maj 2024

Pinsen er sommerlys og guddommelig livsånd, der forbinder det hellige liv i os med naturen, jordkloden og lyset i alt levende. Naturen står i fuldt flor og kan blomstre inden i med livfuld kraft. Vi kan åbne og lytte til den indre stilheds særlige skønhed og budskab.

Weekenden vil veksle mellem meditation og mindfulness, krop og yoga, natur og kreative aktiviteter. Lørdag er der lang frokostpause til gåtur, badning og hvile. På kursuscenteret er der overnatningsmulighed, og du kan lave mad i køkkenet sammen med de andre kursister. Der bliver serveret te, kaffe, frugt og mellemmåltider.

Tid: Fredag kl. 17 – 20, lørdag kl. 9.30 – 18.30 og søndag kl. 9.30 – 16.
Dato: 17. – 19. maj 2024
Pris: 2500 kr. (depositum 500 kr.)


SOMMERRETREAT

Frihed og fordybelse

1.- 4. august 2024

4 dage i ro, fordybelse og smuk natur ved skov og strand. Temaet er frihed. Frihed i tanker og sind. Frihed til at være dig, som du er. Til at prioritere det, der er værdifuldt for dig. Frihed i hjertets mildhed og ro. Lad friheden styrkes på sommerretreaten.

Dagene vil udfolde sig med meditation, krop og yoga, natur og kreative aktiviteter. Det åbner dit indre for at fortælle, hvad du har på hjerte i dit liv nu.

Program

09.30 – 10.00: Yoga og krop udenfor
10.00 – 13.00:  Meditation og udviklingsarbejde
13.00 – 16.00:  Frokost, badning, gåture, hvile
16.00 – 18.30: Meditation og kreativt arbejde
18.30: Aftensmad og fri

Der er overnatningsmulighed i delt dobbeltværelse. Jeg sørger for mellemmåltider. Øvrige måltider står man selv for med madlavningsmulighed i køkkenet.

Dato: 1.- 4. august 2024
Pris: 3700 kr. (depositum 500 kr.)


HØSTRETREAT

At høste og værdsætte de indre frugter

4.- 6. oktober 2024

I efteråret kan vi høste frugtbarhedsgaverne fuldt af sommerens sol, som nærer vores krop og sind. Og vi kan høste frugterne af vores eget indre arbejde. Mens skoven falmer, og naturen skifter farve omkring os, kan vi i meditativ stilhed lytte indad for at forstå og værdsætte de indre gaver. Det kan åbne nye muligheder for at udfolde dig og dine spirituelle kvaliteter i hverdagens liv.

Weekenden vil veksle mellem meditation i naturen og anden meditativ fordybelse, krop, yoga og kreative aktiviteter. Der vil være lang frokostpause lørdag til gåtur, badning og hvile.

I pauserne bliver der serveret te, kaffe, frugt og mellemmåltider. På kursuscenteret er der overnatningsmulighed, og du kan lave mad i køkkenet.

Tid: Fredag kl. 17 – 20, lørdag kl. 9.30 – 18.30 og søndag kl. 9.30 – 16
Dato: 4. – 6. oktober 2024
Pris: 2500 kr. (depositum 500 kr.)


INDIVIDUEL RETREAT

Kursuscenter Skovridergården tilbyder individuelle retreatophold i kortere eller længere tid med tilbagetrækning, ro, meditativ fordybelse og regenerering. Naturens intense stilhed og energien fra Vemmetofte Kloster nær ved giver en særlig, åbnende energi, der believer din krop og fordyber processen. 

Har du først og fremmest brug for rekreation og genopladning af krop og sind med gå – og cykelture i de smukke naturomgivelser og badning fra stranden tæt ved? Du kan også bruge retræten til stilhed og bøn, fordybelse og meditation i en selvudviklingsproces, der kan åbne dybere til hjertets visdom, til det guddommelige og lyset indeni. Der vil være mulighed for personlig samtale med spirituel vejledning og healing til din proces.

Pris: 250 kr. pr. døgn. 1600 kr. for en uge (eget bad og køkkenadgang)
Session (vejledning og healing): 1000 kr.